Gratis proefles per discipline in september!

Gratis proefles per discipline in september!

Geruchten rond G-gym - ons verhaal

 
 
26 september 2019 << Terug
 
De herfst biedt zich weer aan, de schoolpoorten gaan open, het seizoen voor de vele sportverenigingen gaat van start.

Het normale dagdagelijkse leven begint opnieuw, mensen ontmoeten elkaar terug en de laatste nieuwtjes gaan van mond tot mond en van oor tot oor.

In de wandelgangen wordt het huidige bestuur van Turnkring Tuimeling Vlimmeren met de vinger gewezen betreffende de maatregelen die ze voorstelden rond de afdeling G-Gym van de vereniging.

Daarom willen we graag ook onze kant van het verhaal toe fluisteren:
Eind vorig seizoen, juni 2019, worden we in kennis gesteld door de trainster van tumbling dat met ingang van het volgende seizoen (2019-2020) zij geen training meer kan geven op vrijdag wegens beroepsbezigheden.
Vanaf dit moment tracht het toenmalige bestuur een oplossing te vinden voor deze problematiek en start onmiddellijk met een zoektocht naar andere mogelijkheden. Gelet op de beschikbare uren van sportzaal de Pegger en het agenda van desbetreffende trainsters  wordt er niet onmiddellijk een degelijk alternatief gevonden.

Dagen, weken gaan voorbij waar er niet wordt stilgezeten, en na een zeer moeilijk traject wordt uiteindelijk één gezamenlijk moment van training en locatie weerhouden, zijnde donderdagavond. Omdat we goed begrepen dat ook dit niet evident zou zijn, werden er enkele voorstellen geformuleerd aan de trainster van G-gym en worden externe gespecialiseerde instanties geraadpleegd, ook in samenspraak met betrokken trainsters. Op deze manier wilden we beide groepen alle kansen bieden en bleven hoopvol verder puzzelen tot een compromis waarin alle partijen zich konden vinden. (Het volledige bundel van uitgevoerde stappen is beschikbaar.)

Een mogelijkheid was “ gebruik van volledige danszaal in sportcentrum de Pegger, op hetzelfde moment als het jaar voordien, met elke training hulp van de vereniging om de nodige toestellen -waaronder de airtrack- naar deze plaatst te brengen, te installeren en na de training terug op te bergen”. Hierbij zouden we dan als vereniging ondersteuning vragen van 'Het Raster' (vereniging gespecialiseerd in autisme in de sportclub). Dit alles zou de club zowel financieel als logistiek ondersteunen.
Tot onze grote spijt kon dit voorstel niet aanvaard worden en werd zonder medeweten van het huidige bestuur van TTV, G-Gym Vlimmeren opgericht. Tot op heden is hierover niet rechtstreeks gecommuniceerd met ons.

Wij hopen oprecht dat de storm gaat liggen en dat we met zijn allen de jeugd, àlle jeugd, jong en oud zoveel mogelijk kunnen laten sporten.


Namens het bestuur Turnkring Tuimeling Vlimmeren
Bernadet, Eric, Evelyn en Saartje

September 2019

Sponsors

 

Activiteiten

 

1 juli 2024 - 5 juli 2024

Zomerweek 2024
Lees meer...